Archív článkov

8 tipov ako si poradiť s celulitídou

10.07.2013 10:54
Zatiaľ čo niektoré z nás sa s ňou museli potrápiť kvôli dedičnosti už i v mladosti, ku iným zavíta až vplyvom vyššieho veku. Často súvisí i s tehotenstvom, keďže po náhlom pribratí sa na pokožke odrazia i takéto známky kilogramov navyše. No tak, ako k nej veľmi ľahko prídete, tak sa jej o to...

200 kalórií v odlišných potravinách

10.07.2013 10:06
Wisegeek vykonali veľmi podobnú štúdiu a predstavili svetu sériu obrázkov, ktorá porovnáva rôzne druhy potravín, ktoré obsahujú presne 200 kalórií. Priemerný dospelý človek, potrebuje prijať 2000-2500 kalórií denne, ale aj to sa samozrejme líši v závislosti na tom, akú fyzickú aktivitu vaše telo...

Ako si udržať získanú hmotnosť

03.07.2013 17:57
Na oslavu úspechu sa nechoďte napratať do prasknutia. Zveličujeme, samozrejme. Upravte si veľkosť porcií - natrvalo. Ryby a mäso jedzte vo veľkosti balíčka sedmových kariet. Cestoviny, ryžu, strukoviny a obilniny vo veľkosti polovice tenisovej loptičky, zeleninu vo veľkosti celej tenisovej...

Dukanova diéta

03.07.2013 17:30
Tohtoročný trhák. Návod, ako postupovať, vyšiel knižne už aj v slovenčine. Jej princíp tkvie v príjme neobmedzeného množstva povolených potravín. Je založená zo štyroch fáz. Prvá fáza, čisto bielkovinová, je najťažšia a trvá od dvoch do maximálne desiatich dní. Nasleduje bielkovinovo-zeleninová...

Prečo Francúzky nepriberajú

03.07.2013 17:19
Diéta podľa bestselleru M. Giuilian Prečo Francúzky nepriberajú je založená na rovnováhe medzi jedením a pôžitkom z jedla, hmatateľnejšie - na kvalite prevyšujúcej kvantitu. Je štvorfázová. V prvej fáze sa naučíte, ako určiť potraviny, ktoré jete nadmerne a zbytočne, a hlavne kedy k tomuto konaniu...

Ryžová diéta

03.07.2013 17:09
Už názov naznačuje princíp - je založená na väčšinovej konzumácii ryže a štyroch deväťdňových fázach. 1. fáza je drsná - jete len ryžu bez soli a tuku. Potom si môžete pridať tepelne upravenú zeleninu. Neskôr, aké vzrušujúce, aj strukoviny. A v poslednej fáze, surovú alebo kvasenú zeleninu....

Glykemický index

03.07.2013 16:52
Princíp diéty na ňom založenej tkvie v tom, aké potraviny ako rýchlo a na ako dlho dokážu zvýšiť hladinu krvého cukru a udržať ju stabilnú. Potraviny s nízkym GI, teda tie dobré, udržiavajú hladinu stabilnú a dlhodobo. Tie s vysokým práve naopak - a výkyvy sú matkou pažravosti. Medzi...

Atkinsova diéta

03.07.2013 16:20
Pomenovaná je podľa Dr. Atkinsa. Jeho teóriou bolo, že telo trávi najprv sacharidy, a preto ich treba zo stravy vylúčiť. Potom sa na ich miesto dostane tuk, ktorý chce chudnúca osoba spaľovať predovšetkým. Znamená to, že treba jesť veľa proteínov a tukov podľa chuti. Diéta preto zakazuje cukry a...

90-dňová rozlišovacia diéta

03.07.2013 16:09
Pochádza zo Slovinska a viac-menej sa podobá na dobre známu oddelenú stravu, ktorá vyhlasuje, že nie je dôležité, koľko jete, ale v akých kombiáciach. Striedajú sa v nej bielkovinové, škrobové, sacharidové a vitamínové dni, ktoré sa striedajú s vodovým dňom, keď je povolené piť iba vodu (asi raz za...

Detoxikácia

03.07.2013 15:52
Jej základným princípom je snaha zbaviť telo toxínov, ktoré denne v rôznych formách prijímame z prostredia, a vedľajším účinkom je aj tréning sebadisciplíny  a strata kilogramov. Korene má v biblii, kde sa nazýva pôstom, ale aj v ajurvéde. Jej princípom je príjem veľmi odmedzenej škály a...